Portretten met een Alfa Romeo 2000 Spider

Wat doe je als je enkele dagen in Italië mag doorbrengen met fotogeniek gezelschap dat ook nog eens beschikt over een 40 jaar oude Alfa Romeo 2000 Spider? Juist: de weg op en zorgen dat je gezien wordt. Maar wat doe je wanneer je als fotograaf dan ook nog – geheel toevallig natuurlijk – camera’s en flitsers mee hebt? Toffe retro portretten maken! Zelfs als het kwik bijna de 40 graden aantikt…

Portret met Alfa Romeo 2000 Spider

Het huis waar we verbleven diende als een natuurlijke en neutrale achtergrond voor de Alfa Romeo 2000. De voornamelijk witte gevel combineerde mooi met de grijze lak van de Alfa Romeo en dat maakte het weer mogelijk om de kleuren grotendeels te beperken tot huidstinten, wat op diens beurt het retro-effect weer ten goede kwam.

Portret met Alfa Romeo 2000 Spider

De foto’s werden allen gemaakt met behulp van een tweetal flitsers, in combinatie met het daglicht als invullicht. Door één van de twee flitsers als spot in te zetten kon ik het effect van laag zonlicht nabootsen. De tweede flitser was vervolgens noodzakelijk om enkele harde schaduwen wat te verzachten en de Alfa Romeo uit te lichten.

Portret met Alfa Romeo 2000 Spider

Dat netjes uitlichten van die Alfa Romeo 2000 was overigens niet eenvoudig: het is echt een vak apart om de grote glimmende oppervlakken van een auto natuurlijk én mooi uit te lichten. De ervaring die ik een jaar eerder had opgedaan toen ik – als onderdeel van de reeks bedrijfsportretten voor Bvolve – consultant Matthijs Scholten fotografeerde voor een Mazda MX-5 kwam hier goed van pas!

Portret met Alfa Romeo 2000 Spider

Enfin, geen slecht resultaat voor enkele uren hobbyen bij 40+ graden Celsius! Overigens bleef het natuurlijk niet alleen bij fotograferen. We maakten ook nog een fijne roadtrip met de Alfa Romeo 2000 door het glooiende Italiaanse landschap. En daar maakten we dan weer een aardige drone-video van die hier mogelijk later nog verschijnt.

Ben je geïnspireerd geraakt? Heb je een tof idee en lijkt het je wel wat om samen ‘gewoon’ gave beelden te maken? Neem dan contact met me op en we gaan samen wat moois creëren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.