Trouwfotografie

Zijn jullie opzoek naar een trouwfotograaf voor jullie grote dag? Dan zijn jullie bij mij aan het juiste adres; zeker wanneer jullie opzoek zijn naar frisse en authentieke trouwfotografie!

Ik kies er bewust voor om jaarlijks niet meer dan enkele bruiloften vast te leggen, ongeacht het aantal aanvragen. Zo verzeker ik namelijk dat jullie trouwreportage geen standaard product wordt, maar juist die prachtige verzameling van frisse en authentieke trouwfoto’s die de sfeer en beleving van jullie dag het beste weergeven. Het mag geen kunstje worden en jullie kunnen er dan ook van op aan dat ik jullie bruiloft fotografeer met de passie die het verdient.

Hieronder beschrijf ik hoe ik te werk ga voor, tijdens en na jullie bruiloft. Vergeet ook niet mijn portfolio van trouwreportages te bekijken om een indruk te krijgen van mijn trouwfotografie. Als dat jullie interesse wekt om verder in gesprek te gaan neem dan (vrijblijvend) contact met me op voor meer informatie of een oriënterend gesprek. Maar wees er wel snel bij om te voorkomen dat het aantal beschikbare trouwreportages al is volgeboekt.

Trouwfotografie: Het Hele Verhaal

Ik geef er de voorkeur aan om ‘het hele verhaal’ te vertellen. Dat reikt dus (veel) verder dan de ceremonie en bruidsportretten, maar vraagt ook om een gedegen voorbereiding. Hieronder lees je onder andere hoe mijn betrokkenheid in de planning van jullie bruiloft gaat helpen om de kwaliteit van jullie trouwreportage naar het hoogst mogelijke niveau te tillen.

Er wordt natuurlijk geen handtekening gezet voordat we elkaar hebben leren kennen. Daarom nodig ik jullie graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken de eerste plannen voor de dag en jullie wensen ten aanzien van de trouwreportage. Na dit gesprek doe ik jullie een voorstel en is het aan jullie om te bepalen of dit past en of jullie je voldoende op jullie gemak voelen bij mij als trouwfotograaf.

Indien mogelijk leg ik voorafgaand aan jullie bruiloft al de eerste details vast. Bijvoorbeeld door de foto’s van jullie trouwkleding en accessoires op de trouwlocatie zelf te maken. Dat levert altijd unieke trouwfoto’s op die een deel van het verhaal van jullie dag vertellen.

Op de dag van de bruiloft begint de trouwreportage met de voorbereidingen van – als dat logistiek mogelijk is – zowel de bruid als de bruidegom. Dat laatste zou overigens ook met een door mij aangestelde tweede fotograaf kunnen. Ook voor deze foto’s trek ik bij voorkeur veel tijd uit. In het voortraject denk ik bovendien graag mee om zo de beste omstandigheden voor de trouwfotografie te creëren, zonder dat het inbreuk maakt op jullie dag.

Niet lang hierna vindt het moment plaats waarop jullie elkaar voor de eerste maal in trouwkleding zien; de ‘first look’. Het vergt enige voorbereiding en regie om van dit bijzondere moment ook een fotogeniek moment te maken, met de juiste lichtinval en ruimte voor mij om in te werken. Voor de bruidsportretten geldt dat ik vaak al van tevoren een idee heb voor de foto’s, maar ik me vooral laat leiden door ‘het moment’. Jullie plezier tijdens het maken van die portretten is mijn eerste prioriteit; de ervaring leert dat de mooie beelden en poses dan haast als vanzelf komen. Waar nodig pak ik kort de regie.

De ceremonie en de aansluitende feestelijkheden leg ik zo persoonlijk en intiem mogelijk vast. Ik doe dat door niet alleen op afstand te blijven, maar ook vanuit een heel persoonlijk perspectief te fotograferen, zonder meteen prominent aanwezig te zijn. Daarbij heb ik veel aandacht voor de bijzondere momenten: die ene trotse blik van de vader van de bruid, die ene traan, of het slapende kind achterin de zaal… Ik put zoveel mogelijk uit spontane momenten om jullie trouwreportage vorm te geven, maar zo nu en dan zal ik even de regie pakken om net die ene bijzondere foto te kunnen maken. Ik probeer dus altijd te voorkomen dat ik te prominent aanwezig ben op jullie grote dag.

Ik maak een selectie uit alle geschoten trouwfoto’s en bewerk deze tot een mooie, consistente en volledige trouwreportage met beelden in zowel kleur als zwartwit. Standaard ontvangen jullie de trouwreportage digitaal op de hoogst mogelijke kwaliteit, maar het is ook mogelijk om een luxe trouwalbum te laten maken. Tenslotte is het natuurlijk mogelijk om losse afdrukken, vergrotingen en bijvoorbeeld canvas prints van jullie trouwfoto’s te bestellen.

Verloving Shoot

Jullie kunnen ervoor kiezen om in de aanloop naar de bruiloft ook een verloving shoot te doen. Het is de ideale manier om te wennen aan het poseren en mij als jullie toekomstige trouwfotograaf, wat de ontspanning op jullie bruiloft weer ten goede komt.  De verloving shoot vindt plaats op een locatie van jullie keuze en duurt ongeveer 2 uur. De resultaten zouden jullie natuurlijk kunnen gebruiken voor jullie trouwkaart!

Prijzen

Zoals je hierboven kan lezen behandel ik jullie trouwreportage als een project en besteed ik veel tijd en aandacht aan de voorbereiding. Daar zit vanzelfsprekend ook een bijbehorend prijskaartje aan vast en daarmee zijn mijn diensten niet voor iedereen weggelegd. Ik ben er echter van overtuigd dat mijn aanpak het verschil kan maken voor wie veel waarde hecht aan goede fotografie.

Voor wie toch graag in een andere vorm of met een beperkter budget van mijn diensten gebruik wil maken heb ik in de onderstaande tabel ook een flexibel prijsmodel opgenomen.

PAKKET OMSCHRIJVING PRIJS
‘Het Hele Verhaal’ Mijn standaard aanpak, zoals hierboven beschreven, met digitale oplevering. Ruim 300 foto’s. €1750.-
Basisreportage Vijf uur aaneengesloten fotografie, met digitale oplevering. 150 tot 200 foto’s. €1200,-
Langere inzet op de basisreportage, per uur. €150,-
Luxe trouwalbum Het allermooiste type trouwalbum dat momenteel te verkrijgen is. De prijs is afhankelijk van het formaat en het aantal pagina’s. Vanaf €400,-
Verlovingshoot Een twee uur durende fotoshoot, op een locatie naar keuze. €275,-

Contact

Neem gerust (vrijblijvend) contact met me op voor meer informatie of een oriënterend gesprek, ook als jullie nog niet overtuigd zijn! Tot snel?