Zesdaagse van Rotterdam

Op dit moment vindt in Ahoy de Zesdaagse van Rotterdam plaats, een van Nederland’s mooiste toernooien voor het baanwielrennen. Ook dit keer rijden er weer veel grote namen rond in Ahoy, waaronder Niki Terpstra, Dylan Groenewegen, Lasse Norman Hansen en Christian Grasmann. Een mooie gelegenheid voor wat sportfotografie in combinatie met lange sluitertijden.

Vrijdagavond had ik al een poging gedaan om het een en ander vast te leggen met m’n iPhone. Het resultaat daarvan viel me eigenlijk helemaal niet tegen en inspireerde me om het zondag nog eens dunnetjes over te doen.

Ik was totaal niet opzoek naar haarscherpe actieshots, maar ging juist voor de andere kant van dat spectrum: extreem meegetrokken foto’s met lange sluitertijden. Op één na variëren de sluitertijden van de hier getoonde beelden van 1/50e tot zelfs 1/10e seconde op 400mm. De forse kleurzweem en het harde contrast dwingt in dit soort situaties tot een zwart-wit conversie en in dat geval kan je maar beter ‘all-the-way’ gaan door het nog net wat korreliger en stemmiger te maken.

Christian Grasmann, Laurine van Riessen, een aflossing van Roger Kluge en Christian Grasmann, en de Houcon Derby Cup met Jens Mouris en Melvin van Zijl tijdens de Zesdaagse van Rotterdam.

Datzelfde geldt overigens ook voor de kleurenfoto’s: met al die dynamiek kunnen de foto’s een grote korrel en behoorlijk wat kleurverzadiging verdragen. Hieronder foto’s van onder andere Melvin van Zijl, Nick Stöpler, Niki Terpstra, Roger Kluge en Raymond Kreder.

Wie moet ik hebben om op de Zesdaagse van Rotterdam 2018 met m’n camera in de ring te kunnen staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.