Trouwreportage Kasteel van Rhoon

Tot voor kort was de winter het enige seizoen dat nog ontbrak op mijn lijst van trouwreportages. Daar kwam afgelopen december verandering in met de bruiloft van Thies en Ilse in het sfeervolle Kasteel van Rhoon, net onder Rotterdam. De dag zelf bracht weliswaar geen sneeuw, maar wel rustig winter weer met een wazig zonnetje. Mooi licht om in te fotograferen dus, zeker in combinatie met flitslicht op locatie. De bruiloft was bovendien tot in de puntjes verzorgd en er was bewust veel ruimte en tijd ingeruimd voor de fotografie. Lees en kijk verder wat dat heeft opgeleverd!

Twee weken voorafgaand aan de bruiloft bracht ik samen met Thies en Ilse een bezoek aan het Kasteel van Rhoon om de laatste details voor de trouwreportage door te spreken én alvast de foto’s van de trouwkleding en accessoires te maken. Zonder dat ze die van elkaar te zien krijgen, natuurlijk.

Het is altijd heel prettig om die detail foto’s van tevoren en in alle rust te kunnen maken. Op de dag van de bruiloft hoef ik me daar dan geen zorgen meer om te maken en kan ik me volledige focussen op de reportage. Tegelijkertijd raak ik zo snel bekend met de locatie, de interessante hoekjes en de lichtinval.

Op de grote dag begon de trouwreportage al vroeg: om 06.45uur stond ik al – met camera in de hand – op de slaapkamer van de bruidegom. Na een klein half uurtje stonden zijn voorbereidingen erop en reed ik door naar het ouderlijk huis van Ilse voor haar voorbereidingen. Een van de uitdagingen van een trouwreportage in de winter is de beperkte beschikbaarheid van natuurlijk licht. Waar ik het bij Thies moest redden met de slaapkamerverlichting had ik bij Ilse meer controle over het licht door het gebruik van flitsers.

Na de aankomst van Thies en de ‘first look’ vertrokken we richting het Kasteel van Rhoon voor de eerste reeks portretten. De elegante Morgan 4/4 kon natuurlijk niet op de foto’s ontbreken. De combinatie van het zachte winterse zonnetje en een enkele softbox leverden deze eerste serie bruidsportretten op.

De officiële plechtigheid vond plaats in de Kerkzaal, de grote zaal op de eerste verdieping van het Kasteel van Rhoon, gevolgd door het aansnijden van de taart en de receptie. Na de groepsportretten verplaatste het gezelschap zich naar het feest in de tot ‘lounge’ omgetoverde Empirezaal op de begane grond. Tussen alle feestelijkheden door hebben we wel van de mogelijkheid gebruik gemaakt om nog een aantal portretten te schieten, zowel in de bar als buiten.

Het bruidspaar zou overnachten in het bruidshuisje van het Kasteel van Rhoon en dat bracht me op een idee voor een afsluitende foto. Ik plaatste een flitser met oranje kleurengel in de woonkamer van het huisje om een silhouet van Thies en Ilse te kunnen creëren. Een tweede flitser zorgde voor de gebalanceerde verlichting aan de buitenzijde. Leuk detail: de vloerlamp stond eigenlijk nét te laag en heb ik moeten verhogen met mijn cameratas. Zo’n klein detail kan vaak net het verschil maken. Het resultaat: een sfeervolle én originele afsluiting van deze trouwreportage in Rhoon.

Trouwreportage - Silhouet

1 comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.