Erasmusbrug in kleur met LED verlichting

Wekenlang was de Erasmusbrug ’s avonds niet meer dan een donker silhouet in de Rotterdamse skyline. Tot vandaag. Voorafgaand aan Earth Hour zal de nieuwe LED verlichting van het icoon door Wethouder Joost Eerdmans feestelijk in gebruik genomen worden. Gisteravond was al een eerste voorproefje te zien van de daaropvolgende lichtshow op de Erasmusbrug

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe verlichting, waarmee de Erasmusbrug met zo’n 75 procent minder energie kan worden aangelicht. Een ander voordeel van de LED verlichting is dat deze op afstand kan worden bediend, waardoor het eenvoudiger wordt om de Erasmusbrug bij een speciale gebeurtenis in kleur aan te lichten. De mogelijkheden van de nieuwe LED verlichting waren gisteren al goed te zien. Gedurende de avond en nacht werd de verlichting voor een laatste maal getest en werden de laatste puntjes op de i gezet voor de demonstratie van vanavond. Ik maakte van de gelegenheid gebruik om deze foto’s te maken.

De Erasmusbrug werd opgeleverd in 1996, naar het ontwerp van Ben van Berkel van UNStudio. Ook de verlichting van de brug maakte deel uit van dat ontwerp en ook de nieuwe LED verlichting komt zoveel mogelijk overeen met het oorspronkelijke lichtplan. Naast de tuiverlichting zijn ook de lampen boven de rijbanen en de sierverlichting aan de onderkant van de brug vervangen. De gemeente Rotterdam gunde de opdracht voor vernieuwing van de verlichting aan Industrielicht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.