Trouwreportage op Château de Presseux

Het kan raar lopen: het ene moment heb je nog nooit van Château de Presseux in Sprimont (België) gehoord en nog geen twaalf maanden later verzorg je er zelfs een tweede trouwreportage. Maar goed: gave locatie, mooie mensen, tof werk. Mij hoor je niet klagen! Een kort verslag.

Vorig jaar mocht ik hier al de trouwreportage van Anoek en Frederik verzorgen. Dit keer was het de bruiloft van Folkert en Marloes. Het Château lag er nog even prachtig bij en het is natuurlijk verleidelijk om de stijl van de eerdere rapportage voort te zetten, maar dat zou m’n eer te na zijn. Ik hanteer bewust een jaarlijks maximum van vier à vijf trouwreportages per jaar om elke reportage ‘fris’ en origineel te houden. Bovendien: ander bruidspaar, andere sfeer, andere stijl.

201605287476

Het was een prachtige voorjaarsdag in mei. Terwijl de bruidegom met de mannen een wielertocht door de Ardennen maakte, had ik de tijd om het trouwpak, de trouwjurk, schoenen, en ringen te fotograferen.

Al snel daarna begon voor mij de trouwreportage écht met de voorbereiding van de bruid. Daar kon ik – net als het voorgaande jaar – weer goed gebruik maken van de prachtige natuurlijke lichtinval op het Château de Presseux. Als dergelijk licht te koop was wist ik het wel…

De ceremonie vond plaats in de kapel van Château de Presseux. Alhoewel het door de beperkte ruimte in de kapel altijd knap lastig manoeuvreren en fotograferen is, was het ook voor mij weer volop genieten. Dat kwam in het bijzonder door de prachtige muzikale omlijsting van de intieme en ontspannen ceremonie.

Na de receptie op het landgoed hebben we in een kwartier tijd nog enkele bruidsportretten gemaakt. Het bruidspaar gaf er namelijk de voorkeur aan om vooral niet teveel en te lang te poseren. Inmiddels was het lounge feest op gang gekomen en leidde een klein dansje in de tuin tot een paar fijne spontane foto’s.

201605288233-2

De grote vraag is nu wie m’n uitdaging compleet maakt door me een derde klus op het Château de Presseux te geven…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.