Trouwreportage Anoek & Frederik

Een prachtige trouwlocatie, een stralende trouwdag, veel aandacht voor details, prachtige mensen en plezier; de bruiloft van Anoek en Frederik in het sfeervolle Château de Presseux had het allemaal. Ik had de grote eer om het verhaal van deze bijzondere dag te mogen uitbeelden in foto’s en kreeg daar van het bruidspaar ook nog de vrije hand in. Dat was dus ook voor mij genieten! Lees verder voor een kort verslag en een selectie uit de trouwreportage.

201508216810

De locatie was van de bruiloft was Château de Presseux in Sprimont, België –  een prachtig château met bijbehorende kapel en omgebouwd koetshuis op het landgoed. Met behulp van vele potjes met zonnebloemen werd de locatie voorzien van een mooie persoonlijke uitstraling. Terwijl het bruidspaar en de gasten langzaam ontwaakten en aanschoven voor het ontspannen ontbijt, had ik ruim de tijd om de locatie en de vele details van de bruiloft te fotograferen.

Voor de trouwjurk en het trouwpak zocht ik twee aansprekende locaties die elkaar mooi verrijkten. De opgezette vos op de vide van het château complementeerde mooi met de jurk van Anoek, terwijl de open haard in het koetshuis een stoer decor vormde voor het kostuum van Frederik.

In de foto’s heb ik de thematische aankleding van de bruiloft subtiel terug laten komen door de potjes met zonnebloemen in het beeld op te nemen. Het resultaat: mooie persoonlijke beelden die stuk voor stuk al een deel van het verhaal van de bruiloft vertellen.

Na het ontbijt trok het bruidspaar zich terug om te verkleden en daarmee begon ook voor mij het ‘echte’ werk. Voor de foto’s van het omkleden koos ik  voor een stijl in stemmig zwart-wit. Op die manier richt de aandacht zich maximaal op het proces en de – vaak subtiele – emotie die zich bij alle voorbereidingen aandient.

Sorry, zei ik ‘subtiele’ emotie? Dat viel eigenlijk wel mee: het zal niemand ontgaan dat Anoek nu al volop genoot van haar dag.Ik ervaar het als een groot voorrecht om deze intieme momenten vast te mogen leggen en met zo’n prachtig bruidspaar is het gewoon dubbel genieten!

De ceremonie vond plaats in de prachtige kapel op het landgoed. De kapel zelf was niet al te groot en dat maakte de ceremonie bijzonder intiem. Op het altaar was voldoende ruimte om ook een standpunt achter het bruidspaar te benutten, waarmee ik de sfeer van de ceremonie nog nét wat mooier over kon brengen. Dit zijn tevens zaken waar ik voorafgaand aan de ceremonie met het bruidspaar of de ceremoniemeesters graag over van gedachte wissel. Soms kunnen enkele kleine aanpassingen van grote invloed zijn op het eindresultaat van een trouwreportage.

Overigens: als bruidsfotograaf weeg ik altijd af hoeveel ik rond kan lopen zonder te storend of aanwezig te zijn voor het bruidspaar. Op intieme locaties zoals deze is dat altijd een spannende uitdaging, want een kostbaar moment missen is uit den boze, maar dat geldt voor al teveel aanwezig zijn evengoed. Tijdens het fotograferen peil ik daarom steeds in hoeverre ik opval en na afloop vraag ik het bruidspaar altijd hoeveel zij mij hebben opgemerkt; op die manier weet ik uit ervaring precies wat ik wel en niet kan doen. Maar uiteraard is ook dit iets dat ik al in de voorbereidingen met het bruidspaar bespreek.

Terug naar de dag van Anoek en Frederik. De borrel vond plaats onder de grote bomen van het landgoed. De bruidstaart ontbrak; daarvoor het bruidspaar een mooie twist bedacht: het aansnijden van de ham.

Na een ontspannen borrel volgden de groepsportretten, waarna we nog een klein uur de tijd hadden voor de bruidsportretten. Het maken van de foto’s verliep prima; het poseren ging het bruidspaar uitstekend af. Sterker nog, we hadden vooral erg veel plezier met z’n drieën en op dat soort momenten komen de foto’s eigenlijk gewoon vanzelf. Ik kon mijn eigen ideeën kwijt en er was ruimte genoeg voor het bruidspaar om ter plekke nog wat verzoekjes te doen. Gewoonweg genieten! En dat biertje? Dat smaakte uitstekend!

Na het diner werd de dag van de bruiloft in het koetshuis van Château de Presseux afgesloten met een stampend feest tot in de vroege uurtjes. Maar: “what happens at the party, stays at the party”, dus je zult hier geen foto’s van het feest aantreffen. Die foto’s zou ik oorspronkelijk overigens niet maken, maar de omstandigheden waren zó mooi dat het gewoonweg zonde was om toch niet wat langer te fotograferen. Na het werpen van het boeket zat mijn werkdag er definitief op en stond er een heerlijk gin-tonic voor me klaar! Het mag duidelijk zijn: ook ik heb intens genoten van deze perfecte dag.

Afgelopen week heb ik het eindresultaat van de trouwreportage persoonlijk aan Anoek en Frederik overhandigd in de vorm van een gepersonaliseerde USB-stick en bijbehorend doosje, met ook hier weer een verwijzing naar hun dag.

Persoonlijke USB-stick trouwreportage

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.