1 Model. 1 Dag. 10 Portretten

Eind juli had ik het genoegen om Daisy van Swieten een dag lang voor de camera te hebben. De opdracht: enkele mooie portretten schieten en verder: carte blanche. Heerlijk. In de voorafgaande weken had ik al het een en ander bedacht en samen kwamen we tot een aantal concepten op een drietal locaties: een klein zwembad, een paardenstal en een tot studio omgebouwde woonkamer. Door omstandigheden viel de tweede locatie af, maar de dag leverde toch nog (onder andere) deze 10 compleet verschillende portretten op.

Het eerste deel van de shoot vond plaats in een klein zwembad, waar we het contrast haast niet groter konden maken door een bikini-shoot te combineren met fine-art portretten. De omstandigheden in het kleine en ondiepe zwembad vereiste enig improviserend vermogen, maar het resultaat was zo niet nog beter dan we gehoopt hadden.

Dat studio foto’s ook prima in een willekeurige woonkamer te maken zijn bewijzen de resultaten van de tweede helft van de dag. Het kost wat sjouw-werk om al het meubilair aan de kant te krijgen, maar met de juiste lichtvormers en achtergrondrollen kan je vervolgens alle kanten op. De aanvullende special effects werden verkregen met kleurengels, een rookmachine en een kleine ventilator.

De kudo’s voor de visagie gaan uit naar mijn lieftallige assistente voor de dag én wederhelft (lucky me!): Lieske. En vanzelfsprekend ook grote complimenten voor Daisy, die zonder enige ervaring als model toch tot het einde van de dag steeds prachtige poses aan wist te nemen. En dat ondanks de kou in het zwembad en de toenemende vermoeidheid, bravo! Oh, en die ideeën rond de paardenstal zijn nog niet uit m’n hoofd, dus een vervolg ligt voor de hand.

Heb je zelf altijd al eens mooie portretten van jezelf willen hebben, of lijkt het je wel wat om samen ‘ gewoon’ gave beelden te maken? Neem dan contact met me op en we gaan er samen wat moois creëren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.