Fitness portretten: Moos de Jong

Een ruim jaar lang stelde Moos de Jong haar hele leven in het teken van de Gold’s Gym Classic fitness wedstrijd. Ze vroeg mij om haar een week voorafgaand aan de bikini fitness wedstrijd in enkele fitness houdingen te portretteren. Voor deze ‘fitness portretten’ kozen we een parkeergarage als rauwe, maar eenvoudige setting. Daar kon ik het ideale licht creëren om Moos haar afgetrainde lichaam in de spotlights te zetten. Fitness en physique fotografie is niet mijn gebruikelijke genre, dus ik heb er mijn eigen draai en stijl aan meegegeven. Het resultaat viel me niet tegen. Sterker nog: ik vind het heel, heel gaaf geworden. Oh en guess what? Moos werd gewoon derde bij de Gold’s Gym Classic, een top prestatie!

Natuurlijk biedt een parkeergarage niet zomaar alle poseer-mogelijkheden die je in een fitness centrum wel zou hebben. Maar door creatief gebruik van bijvoorbeeld het trappenhuis en enkele stootblokken konden we echter toch alle gewenste poses voor de fitness portretten uitvoeren.

Zowel tijdens de warming-up als tussendoor schoot ik enkele losse foto’s als aanvullende portretten. Juist die foto’s ontpoppen zich vaak als mijn persoonlijke favorieten. Zoals deze, een prachtig verstild moment van onbedachtzaamheid en ontspanning.

Moos is naast ‘fit-girl’ ook gewoon een heel stoere chick mét motor. We sloten de serie dan ook af met een reeks toffe portretten van Moos in combinatie met haar motor.

En of dit nu naar meer smaakt? Misschien wel. Wil je zelf eens model staan in physique fotografie of fitness portretten laten maken en spreekt mijn stijl van portretfotografie je aan? Neem dan zeker contact met me op, dan onderzoeken we samen de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.