Hoofdexposant Kunst in Ootmarsum

Stop de persen! Mocht je nog geen plannen hebben voor het laatste weekend van augustus, dan heb ik een leuke suggestie. Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus exposeer ik als hoofdexposant op het jaarlijkse openlucht kunstevenement ‘Kunst in Ootmarsum‘. En daar ben ik best een beetje trots op!

Belicht: Sólheimasandur DC-3 vliegtuigwrak, IJsland

In de categorie belicht zet ik regelmatig een foto uit mijn archief in de schijnwerpers en vertel ik het verhaal achter de foto: van het achtergrondverhaal tot de totstandkoming en technische details. Dit keer een foto die grotendeels met behulp van planning tot stand is gekomen: die van het wereldberoemde Douglas DC-3 Dakota vliegtuigwrak op de Sólheimasandur vlakte in IJsland. 

Fagradalsfjall, IJsland: Dansen op de vulkaan

Dit jaar ging er voor mij een lang gekoesterde wens in vervulling: een vulkaanuitbarsting op IJsland fotograferen. Een week lang heb ik de Fagradalsfjall vulkaan op het Reykjanes schiereiland kunnen fotograferen. Vandaag is de eruptie van deze vulkaan officieel als ‘voorbij’ verklaard. Een mooi moment om terug te blikken op mijn reis naar IJsland in 2021.

De Erasmusbrug: 25 jaar!

Hoera! De Erasmusbrug, hét Rotterdamse icoon, is jarig. Ook al wonen we momenteel niet in Rotterdam, ook in onze woning in Rīga is het icoon niet weg te denken. Voor Rotterdammers is de Erasmusbrug immers meer dan een brug van Noord naar Zuid of Zuid naar Noord.

Belicht: s/v Noorderlicht op de Barentszzee

In de categorie belicht zet ik regelmatig een foto uit mijn archief in de schijnwerpers en vertel ik het verhaal achter de foto: van het achtergrondverhaal tot de totstandkoming en technische details. Ditmaal een foto die met acrobatiek en onverschrokkenheid tot stand is gekomen: zeilschip Noorderlicht, stampend op de Barentszzee.

Dag mooie stad, tot ooit!

Met weemoed zijn we vertrokken uit Rotterdam. Op weg naar Rīga, Letland; ons nieuwe thuis voor de komende jaren. Met onze camperbus rijden we de verhuis container achterna op de 1930 kilometer lange route van Rotterdam naar Rīga.

Hondensledetocht door Noorwegen & Zweden

In februari van dit jaar maakten we een hondensledetocht in het hoge Noorden van Noorwegen en Zweden. Acht dagen lang trokken we met ons eigen husky team van hut naar hut, dwars door de wildernis van de nationale parken Øvre Dividal en Rohkunborri. Deze husky expeditie heeft een grotere impact op ons leven gehad dan we op voorhand hadden kunnen vermoeden.

Belicht: Roodoogmakikikker, Costa Rica

In de categorie belicht zet ik regelmatig een foto uit mijn archief in de schijnwerpers en vertel ik het verhaal achter de foto: van het achtergrondverhaal tot de totstandkoming en technische details. Ditmaal zet ik deze Roodoogmakikikker (Red-Eyed Tree Frog) in de schijnwerpers. Voor de tweede keer eigenlijk.

Belicht: Svínafellsjökull, IJsland

In de categorie belicht zet ik regelmatig een foto uit mijn archief in de schijnwerpers en vertel ik het verhaal achter de foto: van het achtergrondverhaal tot de totstandkoming en technische details. Ik begin met de foto uit 2010 die nog altijd één van mijn favoriete foto’s tot op heden is: de gletsjer hike op de Svínafellsjökull in IJsland.

Boekomslag ‘Iedereen Fotosmart’ van Laura Vink

Mijn goede vriendin Laura Vink heeft vorig jaar een nieuw boek uitgebracht en dat is zéér de moeite waard. In het boek geeft Laura een heldere, maar luchtige uitleg bij een gigantisch aantal termen en begrippen uit de fotografie. Al die theorie en verhalen heeft ze natuurlijk prachtig omlijst met haar eigen foto’s. Behalve de foto op de boekomslag, want die is van mijn hand! Afgelopen zomer schoten we de foto op locatie in Rotterdam. Een korte terugblik.